10.02.2017
IZBORNO IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA DRUŠTVA CRVENOG KRIŽA VARAŽDINSKE ŽUPANIJE
Dugogodišnja članica Skupštine i Odbora Društva Crvenog križa Varaždinske županije, Rahela Blažević izabrana je za novu  predsjednicu DCK Varaždinske županije na izvještajno- konstituirajućoj  sjednici Skupštine.
Za zamjenike predsjednice su izabrani Darinka Kovačić i Josip Blažotinec. U Odbor Društva Crvenog križa Varaždinske županije uz njih izabrani su Gordana Županić, Blanka Križanec, Željko Slatković i Kristina Ivančan. Članovi Nadzornog Odbora su Josip Polančec, Ljubica Barulek i Stjepan Bahun.
Na Skupštini je usvojeno Izvješće o radu i financijskom poslovanju za proteklo mandatno razdoblje 2013.- 2016. godine. Izvješće o radu iznijela je ravnateljica DCK  Varaždinske županije Nada Liber, koja se posebno osvrnula na  velike nesreće i prirodne katastrofe, koje se svakodnevno dešavaju u svijetu, a i kod nas. Svjedočili smo velikoj poplavi u Slavoniji i izbjegličkoj krizi. Kroz sve vrijeme trajanja krize u poplavljenom području, te za vrijeme trajanja i zbrinjavanja izbjeglica u kampu Opatovac i tranzitnom izbjegličkom kampu u Slavonskom Brodu,  Društvo Crvenog križa Varaždinske županije neposredno je sudjelovao u pomaganju stradalom stanovništvu, ne samo skupljajući materijalnu pomoć, već u aktivnom sudjelovanju velikog broja volontera na terenu. Ravnateljica je spomenula da su volonteri koji su sudjelovali u izbjegličkoj krizi bili pozvani na prijem u Varaždinsku županiju, gdje im je zamjenik župana Alen Kišić uručio zahvalnice  i zahvalio na njihovom sudjelovanju i radu.
Uz redovnu djelatnost DCK Varaždinske županije u 2016. godini organiziralo je humanitarni projekt pod nazivom „Dar za eNeMar“ za nabavu magnetske rezonance Općoj bolnici Varaždin. Humanitarni projekt je trajao od 29.09.2016.- 29.12.2016. godine, te je sakupljen iznos od 849.345,00 kuna koji je proslijeđen na račun Opće bolnice Varaždin.

Ravnateljica Nada Liber zahvalila je svim zastupnicima starog saziva na njihovom radu i doprinosu u aktivnostima DCK Varaždinske županije, dok je novoizabrane zastupnike zamolila za konstruktivnu suradnju i rad.

Na kraju sjednice ravnateljica je zahvalila dosadašnjem predsjedniku Društva Nebojši Buđanovac, na promicanju načela Crvenog križa, u nadi i želji da i nadalje ostane aktivan član i stručni suradnik DCK Varaždinske županije.
Zahvalu je uputila i dugogodišnjoj članici Skupštine i Odbora gospođi Stanki Josipi Barbir, koja iz subjektivnih razloga ne može više  obnašati sve navedene obaveze.

Fotografije uz članak:
Iz foto galerije
web3.JPG 4.jpg
13.jpg 8.jpg
sdpp1.jpg sdpp3.jpg
6.jpg 9.jpg
sdpp2.jpg 20-2.jpg
Kontakt info
​Adresa:
    Pavlinska 8, Varaždin
Tel:
    +385 (42) 320-411,
    +385 (42) 302-411
Fax:
    042/302-410
E-mail:
    ured-dckvzd@gmail.com
Brzi linkovi