12.04.2017
IX. Međužupanijskom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa
Na IX. Međužupanijskom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa koje je održano u Donjem Kraljevcu, dana 08. travnja 2017. godine, natjecalo se ukupno 19 ekipa prve pomoći: 11 ekipa u kategoriji podmlatka i 8 ekipa u kategoriji mladih, iz Krapinsko – zagorske, Međimurske i Varaždinske županije.

Društvo Crvenog križa Varaždinske županije predstavljale su ekipe koje su pobijedile na Gradskim natjecanjima mladih, i to: GDCK Varaždin – VI. OŠ Varaždin i SŠ – Graditeljsko, prirodoslovna i rudarska škola Varaždin, GDCK Ivanec – OŠ „ Grofa J. Draškovića „ Klenovnik i SŠ Maruševec, GDCK Ludbreg – OŠ Sveti Đurđ, GDCK Novi Marof – OŠ Ljubeščica.

Ekipa OŠ „ Grofa J. Draškovića „ Klenovnik osvojila je 1. mjesto u kategoriji podmladka. Ekipa se natjecala u sastavu; Lorena Golub – vođa ekipe, Željka Janžek, Sara Srednoselec, Nikolina Lukavski, Magdalena Kljunić i Anđela Gladović- Nedić, (mentorica: Karmelka Car).

Ekipa OŠ Ljubeščica osvojila je 3. mjesto.

Prvoplasirana ekipa sudjelovat će na 21. Državnom natjecanju mladih HCK, koje će se održati u Sisku – 13. svibnja 2017. godine.

Cilj natjecanja je okupljanje na jednom mjestu članova mladih Hrvatskog Crvenog križa u svrhu razmjene iskustava i ideja u radu s mladima Hrvatskog Crvenog križa.

Na natjecanju su mladi putem rješavanja testova pokazali svoja znanja o Pokretu Crvenog križa, Hrvatskom Crvenom križu, Međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima, a putem rješavanja praktičnih zadataka - svoje vještine iz pružanja prve pomoći osobama s realistično prikazanim ozljedama.

Čestitke svim ekipama na postignutim rezultatima.

Fotografije uz članak:
Iz foto galerije
20-2.jpg sdpp3.jpg
15.jpg 7.jpg
20-1.jpg sdpp2.jpg
sdpp1.jpg 8.jpg
17.jpg 14.jpg
Kontakt info
​Adresa:
    Pavlinska 8, Varaždin
Tel:
    +385 (42) 320-411,
    +385 (42) 302-411
Fax:
    042/302-410
E-mail:
    ured-dckvzd@gmail.com
Brzi linkovi